Kurt Larsson

Hälsningar från Salta
Hola!
Hoppas allt är bra med Er alla! Hemma i Sverige är ju våren på gång vad jag förstår. Ser härligt ut med alla bilder och kommentarer man kan se och läsa på facebook och jag måste då erkänna att jag saknar den svenska våren med allt vad det innebär. 
 
Här i Argentina är det tvärtom. Här närmar sig hösten. Fortfarande kan man nog säga att det är sommar men i slutet av mars så inträder hösten, om man följer kalendern. Detta innebär att det blir mer som svensk sommar här.
 
Till min stora glädje så fick jag nyss ett paket från Sverige. Jag visste att det skulle komma sedan ganska länge. Det var min äldste son Rickard som skickat det. Det innehöll ett antal godispåsar som Ahlgens bilar, Gott och blandat, Djungelvrål och Salta katter. Dessa slukades på några få dagar. Men något så krångligt som att få ut detta paket från posten har jag nog aldrig varit med om tidigare. Ändå fick jag hjälp av en person som jag känner. Vissa kostnader var det också + blanketter och passkopia. Lämnade t.om. passkopia vid två tillfällen. Krångligheten beror till viss del på säkerheten: Att paket från utlandet måste granskas noga. Exempelvis smugglas det en hel del droger. Så jag har sagt till mina barn: Skicka inga paket hit via post! Även om njutninngen av t.ex. svenskt godis gör att det var värt alla krångligheter när man väl fått ut paketet. Så tack ändå Rickard...
 
När det kommer till mina kunskaper i det spanska språket så måste jag nog säga att vissa framsteg ändå gjorts. Även om jag själv upplever det som att det går i snigelfart. Men allt får ta sin tid. Det blir dock mycket tokigheter ibland som exempelvis då jag skulle köpa en glasstrut och ber om att få en kackerlacka istället. Orden är snarlika och till mitt försvar så måste jag säga att här är det lätt att säga fel om man inte är så van att prata spanska. Likaså började jag vid ett tillfälle prata bröllop då temat var jakt. Även här är det lätt att blanda ihop ord och uttryck. Många skrattar gott men det får man bjuda på. Annars kommer man ingenstans.
 
I början av april kommer vi att anordna ett antal seminarier här. Vi får då hjälp av Birgitta Olsson från Huskvarna, som varit här många gånger och undervisat. Hon har även varit missionär här tidigare. Hon och maken Magnus kommer att vara här under ca 2 veckor och vi ska då försöka samla ledare och pastorer från olika kyrkor och sammanhang till fortbildning i ämnen som berör arbete bland ungdomar och familjer med olika problem, främst drogproblematik. Dessa seminarier innebär en nystart för själva rehabiliterings-centret och vi ämnar sedan bygga vidare på detta. Bl.a. så kommer det att satsas mycket på förebyggande verksamhet då Centret ska erbjuda ungdomar i riskzonen meningsfull sysselsättning rent praktiskt. Att tillverka och laga olika prylar men även sälja saker för att få fart på verksamheten rent ekonomiskt. Ser fram emot detta och jag tror att det kan utvecklas till något mycket bra på sikt. Det kommer att ta sin tid men det är ändå viktigt att processen kommer igång.
 
Om ca 10 dagar har jag den stora förmånen att få åka med en grupp pastorer till en ort som ligger ca 6 timmars bilfärd från staden Salta. Platsen heter Iruya och här finns det ett par pingstförsamlingar. Vi kommer under vägen att passera höjder på ca 4.000 meter över havet. Detta alltså med buss. Vi reser norrut från Salta i riktning mot Bolivia.
 
Vill med denna hälsning önska Er en fortsatt fin vår! Återkommer relativt snart med ett nytt blogginlägg.
Med önskan om Guds välsignelser till Er alla!
Bendiciones
/Kurt