Kurt Larsson

1:a Adventshälsningar från Salta
Hola! Då var 1:a advent till ända. Dock inget som uppmärksammas här. 
Var på Gudstjänst i förmiddags och fick praktisera lite spanska. Många som vill prata. De är verkligen sociala här. Tog en taxi idag till kyrkan. Chauffören blev väldigt nyfiken på vad Centret var för något. Just med tanke på att det finns människor där som engagerar sig för drogmissbrukare. Han ville absolut ha en fortsatt kontakt pga att han kände en familj som hade drogproblem. Alla här verkar ha någon slags relation till missbruk av droger. Är ett gigantiskt samhälldproblem och det börjar redan tidigt i skolåldern för många. 
 
Här är verkligen högsommarvärme, vilket är skönt. Samtidigt ovant för en svensk direkt kommen från ett novemberkyligt Sverige. Men jag tror ändå jag föredrar sommartemperaturen mot november/decemberdiset därhemma. 
 
Vill också nämna att jag fick tråkiga nyheter från Sverige, närmare bestämt Lugnås. En av mina förebilder, Ingemar Beiron fick avsluta sitt jordeliv efter en stor hjärtinfarkt. Känns verkligen oerhört sorgligt. Han och hans fru har, då deras dotter Sofia under ett år arbetade här, varit på besök i Salta. Jag vet att han kände mycket för den här platsen och han uppmuntarde mig på olika sätt när jag förberedde mig för att åka hit. Jag lyser frid över hans minne och tänker och ber för Britt och barnen med deras familjer.
 
Önskar Er alla Guds välsignelse!
BENDICIONES
 
Kvällsvy från mitt fönster i lägenheten
 
Så var då boendet ordnat
Hej alla vänner!
 
Nu har jag varit i Salta snart 5 dagar. Resan hit var väldigt lång. Göteborg via Frankfurt där jag fick vänta ca 6 timmar. Sedan en 13-timmars flygning till Buenos Aires. Där tog jag taxi till inrikesflygplatsen (ca 45 min.) Efter det så flög jag till Salta där resan tar ca 2 timmar från Buenos Aires.                                                               Boendet ordnades redan första kvällen då jag kom hit. Har en lägenhet mitt i centrum för ett ganska hyfsat pris. Möjligtvis lite i dyraste laget för min budget, men samtidigt är det fräscht och den var även möblerad. (Med svenska mått mätt billigt för att ligga så centralt). Dock är köket inte mycket att hurra för men jag har köpt till en liten ugn med två kokplattor. 
 
Här är det på väg att bli sommar så temperaturen är helt perfekt. När sommaren väl är här så kan det bli lite väl varmt, men just nu: Perfekt! 
 
Spanskan är det lite si och så med...Försöker så gott det går men hjärnan får hela tiden jobba på högvarv. Försöker ägna mycket tid åt att plugga spanska. Än så länge på egen hand. Sedan blir det ständigt praktik då man exempelvis ska gå och handla eller utföra andra ärenden. Billy och Viviana Gonzalez har naturligtvis hjälpt mig en hel del nu i början. Vi har bl.a.varit runt på en del olika affärer och gjort vissa inköp. Billy, och i viss mån även Viviana talar ju svenska. Jag försöker att tala spanska så mycket det går, i alla fall då det är enkla saker det handlar om.
 
Igår var jag på gudstjänst i kyrkan vid Centret och presenterades för församlingen. Försökte mig på lite spanska även då...En äldre dam i församlingen är engelskalärare så hon tolkade lite också. (Billy är bortrest under helgen, annars kunde naturligtvis han tolkat).                                                                                                                
 
Imorgon ska jag vara med på en personalsamling på Centret.Promenadavståpndet dit från min lägenhet är ca 30 min. 
 
Önskar Er allt gott och ska försöka återkomma med viss kontinuitet. 
Tack för att Ni är med mig i tankar och böner! Det behövs verkligen...
 
/Kurt
 
Snart bär det av!
Hej alla vänner!
Då var det snart dags att resa ut till Salta, Argentina. Det är tänkt att jag ska stanna där t,om. 2018, alltså lite drygt 2 år. Jag kommer att arbeta på ett rehabiliteringscenter för ungdomar/familjer med drogproblem. I anslutning till centret finns även en församling där jag också kommer att engagera mig på olka sätt. 
Flyget går tisdag den 15:e november från Landvetter via Frankfurt, Buenos Aires till Salta.
Min tanke är att regelbundet skriva inlägg här i min blogg för att uppdatera Er med vad jag gör i Argentina. 
 
Vi hörs mera!
Bendiciones (Välsignelser)!
 
/Kurt