Kurt Larsson

Augustihälsningar från Salta, Argentina
Bilden är från en resa till Chile alldeles nyligen. Berget i bakgrunden är en vulkan som är mer än 5 000 meter ö.h. Den ligger på gränsen mellan Chile och Bolivia.
 
 
Hola!
Här kommer en augustihälsning från Salta i Argentina. Augusti månad innebär vinter här men det är faktiskt mer likt tidig höst i Sverige med hög luft. Vissa dagar är det rena sommartemperaturer. Men det kan också smälla till och bli kallt. Särskilt nattetid. Vintern här slutar enligt almanackan 20:e september. Sedan vår.
Tiden rinner snabbt iväg och jag har faktiskt varit här i  9 månader nu. Helt ofattbart!
Under veckan som gått har jag varit i Chile några dagar. Närmare bestämt till en by som heter San Pedro De Atacama. Den ligger i Atacamaöknen i norra Chile, nära Bolivia. Detta är en fantastiskt vacker plats, även om den är väldigt torr. Där finns i närheten bergstoppar som når mycket högt över havsytan. En topp som vi passerade är 6 100 m.ö.h. Fantastiskt! Vägen till denna ort går som högst 5 300 m.ö.h. Kan upplevas lite tungt att andas ibland men det fungerade riktigt bra för mig. Smällhuvudvärk vid ankomsten.....men efter lite medicinering så var det över. Fanns tillgång till syrgas i bussen om passagerare skulle behöva hjälp. 
Vandrade faktiskt en del i det vackra landskapet + åkte med en utflykt till en plast som heter Salar De Tara. Helt fantastisk dag med otroligt vackra vyer. Där finns många saltsjöar vilket präglar mycket av landskapet. Även många vulkaner finns i området + mycket olika sten/lerformationer. Vid sjön Salar De Tara, som jag besökte, finns även rosa flamingos. Många turister söker sig till San Pedro De Atacama vilket är förståeligt. Man kan också se att hippiekulturen frodas en del där. Baksidan på detta är att det även finns en hel del droger. 
 
Orsaken till resan är att jag fortfarande måste resa utomlands var tredje månad för att få mitt visum förnyat. Inga problem vid gränsen så nu kan jag stanna här ytterligare tre månader. Förhoppningsvis ska det lösa sig med alla papper så jag inte behöver stämpla passet så ofta men man vet aldrig. Samtidigt så är det intressant att besöka olika platser då man har chansen och det är inom räckhåll. Chile och Bollivia ligger inte alltför långt borta härifrån Salta. Resan till San Pedro De Atacama beräknas ta ca 9 timmar. Då reser man ca 15 mil in i Chile från den argentinska gränsen. 
 
Här i Salta fortsätter arbetet på Centret. Fortfarande är verksamheten ganska lågintensiv b.l.a. p.g.a. att myndigheterna håller på att renovera lokalerna, vilket kommer att fortsätta en bra tid framöver. Vi samlas nu på bakgården utomhus för våra samtalsträffar + att vi för fullt håller på med att ordna med utrymme för den praktiska verlksamheten med olika verkstäder. Ska sättas upp lite tak och iordningställas med en del arbetsbänkar och annat. Just nu är det väldigt torrt här p.g.a. att det ä'r vinter så det går bra att hålla till utomhus. Dessutom är det ofta sol. Men ibland lbland kan det vara ganska kyligt vilket gör att man ibland önskar att det gick att vara inomhus. 
 
Församlingen har satt upp ett tält på bakgården till att användas för vissa samlingar. Men ibland är det väldigt kallt även där under morgonen och kvällen. Gudstjänsterna är tillfälligt flyttade till en annan adress under tiden renoveringen pågår av huset. (Där Centret och församlingen vanligtvis huserar). Lokalen som då används är en större garagelokal som vi iordninggjort och som har blivit mycket fin och ändamålsenlig efter hårt arbete under några dagar.
Salar De Tara, norra Chile - en Saltsjö där det b.l.a. finns flamingos. (Dessa kan anas med god vilja mitt i bild). Denna sjö har funnits med på bild i magasinet National Geografic.
 
Med dessa rader och bilder vill jag önska Er alla en fortsatt härlig sommar (även om den går mot sitt slut) och ett stort tack att Ni vill följa mig här i mitt arbete i Salta. Tack för allt stöd och framförallt för Era förböner.,
 
Bendiciones (Välsignelser) till Er alla!
 
/Kurt