Kurt Larsson

Vårhälsningar från Salta, Argentina
Gott med Mullbär. Färgar bara av sig väldigt mycket.
 
 
VÅRHÄLSNINGAR FRÅN SALTA, ARGENTINA
 
Hola!
 
Hoppas att allt är väl med Er alla! 
Här i Salta, vid månadsskiftet september/oktober är det vår nu. Allt är ju tvärtom när det gäller årstiderna gentemot Sverige. Några dagar innan jul räknar man att sommaren infaller. Verkligen avigt för mig som nordbo.
Vintern här har varit relativt mild. Vissa dagar riktigt riktigt varmt. T.om. varmare än det brukar vara hemma i Sverige på sommaren. Själv föredrar jag när temperaturen ligger på ca 20 grader eller något över.
 
Under de sista två veckorna har jag vid ett par tillfällen umgåtts med en fd Götenebo, Cristian Ölund. Han bor i Buenos Aires sedan ett och ett halvt år och är här i Salta med omnejd på semester. Det har varit riktigt roligt att få konversera på svenska och diskutera olika frågor. Skönt för både själen och hjärnan. 
 
Arbetet här på Centret flyter på så sakta. Vi håller på med enkla byggnationer och div annat praktiskt arbete. Allt för att kunna ha olika verkstäder på bakgården av den stora byggnaden som just nu håller på att renoveras av myndigheterna. Meningen är att ungdomar på "glid" ska kunna komma hit och få hjälp i samtal men samtidigt också få möjlighet att arbeta praktiskt med meningsfulla arbeten. I nuläget är det bara enstaka ungdomar och anhöriga som deltar men vi är i ett uppbyggnadsskede av hela verksamheten. Mycket tar tid och ibland kan det kännas lite frustrerande som "effektiv" svensk men jag behöver också den här inkörningsperioden pga språklärning och kulturanpassning. I tisdags kväll så hade jag en kort undervisning utifrån Bibeln gällande bön i församlingens bönesamling. Detta kändes lite som en milstolpe. Ingen perfekt spanska, utan långtifrån, men ändå så gick det att läsa och prata under en kvart så att alla förstod. 
 
Den 14/11 så kommer jag att resa hem och hälsa på under några veckor. Jag utnyttjar då det mesta av min semester som jag har rätt till här under dessa två år. Återvänder efter årsskiftet om allt går som det är tänkt. (Tjänsten här sträcker sig över hela 2018 också). Detta känns väldigt roligt då jag saknar många av de som står mig nära i livet: främst mina barn. Jag har en returbiljett som är betald och som jag senast kan använda detta datum. 
 
Försöker hålla mig uppdaterad med vad som händer hemma i Sverige, men också ute i världen. Det är fantastiskt hur "liten" världen blir genom internet. Jag läser tidningar, olika tidsskifter men också många fb-inlägg. Jag är även väldigt glad över att kunna ha personlig kontakt med många av Er genom fb och instagram. Spännande reseskildringar och vackra bilder, engagemang i olika samhällsfrågor men även enkla vardagliga händelser kommer till uttryck genom dessa mötesplatser. Så tack för att ni finns!
 
Är också mycket tacksam för allt stöd i förbön. Många säger/skriver att de ber för mig vilket är väldigt upplyftande. Även andra uttryck,hälsningar och uppmuntrande ord från många av Er har betytt väldigt mycket. 
 
Med önskan om allt gott!
Bendiciones
/Kurt